Detalii de contact

Interactive Business Accounting SRL

Str. Axinte Uricariul nr.1, Sector 1, Bucuresti, RO 011603
Mobil: +4 0723 77 33 86
Tel./Fax: +4 031 421 80 59

Formular de contact

Deschide
Deschide

Sign Up

Forgot password?

Sunteti aici: Acasa Stiri

STIRI

Noutati din domeniul financiar.

  • Profesionalismul, responsabilitatea si confidentialitatea sunt deviza noastra.

Fiscul blochează «fuga în offshore» cu un impozit de 50%

by Admin

Codul fiscal aduce modificări vizând impozitarea banilor care merg spre destinații offshore. Pentru a nu se rata nimic, impozitarea se va face la bancă, înainte de realizarea transferului bancar.

"De moarte și de fisc nu scapă nimeni!" este o veche zicală americană. Și la români, Fiscul a început să se perfecționeze pentru a se apropia de acest deziderat. În nota de fundamentare a ordonanţei de modificare a Codului fiscal, la capitolul „Impozitul pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi şi impozitul pe reprezentanţele firmelor străine înfiinţate în România“, apar câteva modificări legate de modalitățile de impozitare a serviciilor pe care firmele românești le plătesc unor firme din străinătate (modalitatea prin care foarte multe firme își exportă veniturile în regiuni offshore pentru a scăpa de o impozitare excesivă).

Mai exact, așa cum explică reprezentanții firmelor de audit și contabilitate, se introduc toate cele trei situații în care veniturile care caută cea mai favorabilă condiție de impozitare în alte state sunt totuși taxate...

Citeste in continuare Sursa: Business-forum.ro

Economia României a evitat "pe muchie de cuţit" intrarea în recesiune

by Admin

Produsul Intern Brut (PIB) a crescut, în termeni reali, cu 0,2% în ultimul trimestru al anului trecut faţă de trimestrul precedent, după o scădere de 0,4% înregistrată în intervalul iulie-septembrie, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică. Astfel, economia României a evitat intrarea în recesiune.

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2011, Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere cu 0,3% pe seria brută şi cu 0,1% pe seria ajustată sezonier.

Produsul Intern Brut a crescut în 2012 cu 0,2% faţă de anul 2011, fiind afectat de producţia agricolă slabă, scăderea investiţiilor, gradul redus de absorbţie a fondurilor UE, instabilitatea politică internă şi criza internaţională..

Citeste in continuare Sursa: Business-forum.ro

Creşterea vârstei de pensionare,măsura optimă pentru scăderea deficitului bugetului de pensii

by Admin

Măsura optimă pentru reducerea deficitului fondului de pensii este majorarea vârstei de pensionare proporţional cu creşterea speranţei de viaţă la 65 de ani, potrivit studiului "Cine va plăti pensiile decreţeilor?", lansat de Expert Forum, care include şapte măsuri pentru scăderea deficitului.

În plus, atât grăbirea adoptării inflaţiei în indexare cât şi scenariile care modifică Pilonul II duc la pensii mai mici pentru viitorii pensionari, ca rată de înlocuire a veniturilor, comparativ cu legislaţia actuală, potrivit sursei citate.

"De exemplu, îngheţarea contribuţiilor la Pilonul II în 2013 va duce pentru pensionarii de după 2032 (primele generaţii de decreţei) la o scădere a pensiei cu circa 12%. Naţionalizarea întregului Pilon II, va duce la o scădere a pensiei cu o treime faţă de pensia obţinută cu legislaţia actuală", conform documentului.

La finele lunii octombrie, Pilonul II avea 5,71 milioane de contributori la cele nouă fonduri de pensii private obligatorii, ale căror active au atins 9,05 miliarde de lei. Primele contribuţii la Pilonul II au fost virate în mai 2008.

Citeste in continuare Sursa: Business-forum.ro

România se află într-un vizibil declin economic

by Admin

Situația politicii din țară afectează semnificativ economia iar deprecierea monedei este doar unul din barometrele care indică cert instabilitatea, chiar regresul în ceea ce privește acum sectorul financiar. Pe lângă leu se mai găsesc suficient de mulți indicatori ce arată că nu mergem bine pe un grafic crescător.

O spune lumea expertilor straini, o spune si comunitatea noastra de afaceri. Drept exemplu, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a estimat recent ca negativa prognoza de creditare economica a Romaniei pentru anul in curs, de la 1,2 la 0,8%, ca si pentru 2013, atragand atentia ca situatia externa dificila si criza politica din tara ar putea afecta pe termen scurt PIB.

Calculul BERD aferent acestui an readuce Romania la cota raportului dat publicitatii in luma mai, atunci cand numita institutie bancara ridicase previziunile de la 0,8 la 1,2 procente. O inversare a cifrelor. Practic, ne-am intors de unde am plecat in primavara. Deocamdata.

Citeste in continuare Sursa: Business-forum.ro